Bobri izbrali obvezne naloge!

Na Bobrovi delavnici v Toruńu na Poljskem, ki jo je gostila tamkajšnja Fakulteta za matematiko in informatiko Univerze Nikolaja Kopernika, sta bili izbrani kar dve slovenski nalogi, ki bosta obvezni na letošnjem tekmovanju Bober po vsem svetu. To sta bili nalogi ... ups! Katere naloge so bile izbrane boste izvedeli v drugem tednu novembra na Bobrovem tekmovanju! :)

Delavnice so se v imenu ACM Slovenija udeležili trije predstavniki Fakultete za računalništvo in informatiko ter en predstavnik Pedagoške fakultete UL.

Na delavnici je bilo izbranih 9 obveznih nalog, po dve na skupino in ena za vse skupine. Skupno je bilo na delavnici predstavljenih 236 nalog prejetih iz 24 držav.

Tekmovanje Bober je bilo predstavljeno tudi na Svetovni konferenci o računalnikih v izobraževanju (World Conference on Computers in Education), ki je sledila delavnici. Konference sta se udeležila tudi dva predstavnika Fakultete za računalništvo in informatiko.

Hkrati s konferenco pa se je odvijal še sestanek tehničnega odbora IFIP za IKT in izobraževanje (ICT and Education), katerega se je udeležil tudi predstavnik Fakultete za računalništvo in informatiko kot nacionalni predstavnik odbora. IFIP je imel letos že 50. obletnico delovanja.