Podrobnosti o državnem tekmovanje Bober in predlog obrazca za soglasje

bober logo

Državno Bobrovo tekmovanje se bo pričelo v soboto, 18. 1. 2013 ob 10.00 uri na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Smetanova ulica 17, Maribor (http://pridi-na-feri.si/zivljenje-na-fakulteti/zemljevidi). Če se na tekmovanje pripeljete z lastnim prevozom, bo na voljo podzemna garaža, ki ima vhod iz Prežihove ulice (garažo je potrebno zapustiti takoj po tekmovanju). Za vse ostale pa bosta odprta vhoda iz Smetanove ulice (odprt bo dodaten vhod med objektoma C in E).

Predvideni program tekmovalnega dne je naslednji:

9.00 – 9.45 prihod tekmovalcev in registracija
10.00 otvoritev tekmovanja
10.15 – 11.15 tekmovanje za bobrčke in bobre
predavanje za mentorje in spremljevalce
Damjan Zazula, UM FERI: Vseprisotno in nemoteče opazovanje zdravstvenega stanja ljudi
Domen Mongus, UM FERI: Pogled na Zemljo iz zraka
11.00 zbor za mlade bobre in stare bobre
11.15 – 12.15 tekmovanje za mlade bobre in stare bobre
predavanje za mentorje in spremljevalce
Boštjan Arzenšek, Adora: Od ideje do rešitve
Domen Mongus, UM FERI: Pogled na Zemljo iz zraka
12.00 malica za tekmovalce in mentorje
13.00 zaključek tekmovanja, svečana podelitev srebrnih in zlatih priznanj ter nagrad

Državno tekmovanje Bober poteka na enak način kot šolsko tekmovanje. Tekmovalci imajo tako za reševanje petnajstih nalog na voljo 45 minut. Le tokrat se bo upošteval pri rezultatu tudi skupni čas, ko bobri zaključijo z reševanjem. Sicer za državno tekmovanje veljajo ista pravila kot na šolskem tekmovanju. Najdete jih na spletnem naslovu: http://tekmovanja.acm.si/bober/pravilnik.

Poleg tega vas prosimo, da pridobite dovoljenja staršev udeležencev državnega tekmovanja za objavo fotografij in rezultatov tekmovanja na spletni strani ACM Slovenija in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru ter v morebitnih objavah v medijih. Novici je priložen predlog obrazca, ki ga lahko smiselno uporabite, če soglasij še niste pobrali na začetku leta.