Prvo kolo UPM 2016

Po uspešno prestanem poskusnem kolu bo v četrtek, 7. 4. 2016, potekalo prvo kolo Univerzitetnega programerskega maratona 2016. S tekmovanjem bomo pričeli ob 16h, čas reševanja pa bo 4 ure.

Lokacije tekmovanja so sledeče:

  • V Mariboru se dobimo v učilnici F-103 na Smetanovi 17.
  • V Kopru se dobimo v učilnici FAMNIT-P-RU2 na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT).
  • V Ljubljani bo tekmovanje potekalo v učilnicah PR05, PR06, PR07, PR08, PR10, PR11, PR12 in PR16 Fakultete za računalništvo in informatiko po sledečem razporedu:

PR05: {"//nocomment", "Achtung", "Google it", "O(1)", "StackOverflowException", "Us the duo"}
PR06: {"Ekipa 5", "Gladiatorji", "Pitoni++", "T0P11", "TooEasy", "Zagreti vaflji"}
PR07: {"AbstractT", "Final Solution", "Interdisiplinarci", "Lepa Brena", "Ogres of Wekmar", "burek"}
PR08: {"404!", "Hamsters", "http://muzik.si", "leteči cirkus", "self.ime_ekipe", "u3pm"}
PR10: {"@memo#2498F1", "Qubit", "The A Team", "Triglave", "Void main()", "whiteSnow"}
PR11: {"AlphaGoat", "AlphaUpm", "Cava", "Rekamo revcke", "Vlakec Tomaž in njegova programerska žilica", "tertium est datur"}
PR12: {"Elliptic Curve", "Revcki", "Rroka Mandolinen", "Tri v vrsto", "\eps < 0", "return 42"}
PR16: {"2lumpa.py", "Bruci", "Kamikaze Racoons", "Programatorji", "The FanTasTiC FRI", "Umiti Zobki"}

Po koncu tekmovanja se zberemo v avli Fakultete za računalništvo in informatiko. V eni od prostih predavalnic bo sledila še predstavitev rešitev tekmovalnih nalog in razglasitev rezultatov.

Tekmovalce tudi prosimo, da si preberejo pravilnik tekmovanja UPM, da ne bo med tekmovanjem prišlo do kakšnih neljubih situacij. To še posebej velja za tiste, ki sodelujete prvič.

Med poskusnim kolom je bilo nekaj težav z verzijo Python-a. Datoteke s končnico .py se namreč upoštevajo kot Python 2. Najbolj zanesljiva rešitev je, da pri oddaji ročno definirate programski jezik. Z novo sezono tekmovanja smo tudi prešli z Jave 7 na Javo 8.

Veliko uspeha na tekmovanju!