Razpis za tekmovanje v letu 2014/15

Programski svet je objavil Razpis tekmovanja v letu 2014/15. Šolsko tekmovanje bo od 10. do 14. novembra, državno pa 17. januarja v Ljubljani.

V osnovnih šolah bo tekmovanje potekalo že od drugega razreda naprej. Ker mnogi še niso vešči dela z računalnikom, bodo naloge reševali na papir. Ker tudi starejši pogosto prerisujejo naloge ob reševanju, bomo na papirju reševali do petega razreda. Učitelji boste dobili pole v obliki PDF. Potrudili se bomo, da vam pregledovanje odgovorov kljub temu ne bo vzelo veliko časa. Tekmovanje do petega razreda bo organizirano le na šolskem nivoju.

Tekmovalci od šestega razreda naprej bodo, kot doslej, reševali naloge na računalnikih. Odgovori bodo ocenjeni avtomatsko, najboljši tekmovalci pa bodo povabljeni na državno tekmovanje.

Skupine bomo ukinili: število in težavnost nalog bosta prilagojena vsakemu razredu.

Šolam, ki želijo sodelovati, se ni potrebno prijavljati. V začetku novembra bomo vsem šolam poslali navodila za prijavo v sistem. Vabimo pa vas, da že zdaj predvidite tekmovanje v okviru svojih letnih načrtov. Udeležba na tekmovanju je brezplačna.

Tako kot lani bomo tudi letos organizirali izobraževanje za pripravo učencev in dijakov na tekmovanje v okviru Kataloga programov nadaljnjega izobraževanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju. Na njem bomo ob reševanju in analizi nalog s prejšnjih tekmovanj spoznavali njihovo računalniško ozadje. Da boste lahko uporabili pridobljeno znanje za morebitne priprave tekmovalcev, bo izobraževanje že konec septembra. Mimogrede vas vabimo tudi na druga izobraževanja s področja računalništva.